maandag 20 november 2017

Zijn is fijn...

...Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken en een ieder de me goed en persoonlijk kent weet dat ik in het verleden "zijnstherapie" heb gedaan. 3 jaar lang op zoek naar mezelf..... "waarom doe ik zo in bepaalde situaties?" en "waarom ben ik hier bang voor?"...of "waarom geef ik mezelf zo op mijn kop?"  "waarom wil ik zo spastisch dat iedereen me leuk en lief vind?"...( heeuul vermoeiend)
Na de geboorte van Koert en
Maud belandde ik in een aardig dipje....vond zo'n beetje alles maar dan ook alles "slecht" aan mezelf...niet echt oké ...,ennuh...werd er dus ook niet  leuker van....pfhaha
Vond dat ik daar iets mee moest doen en kwam na wat  onvruchtbare omzwervingen/uitprobeersels in het "psychologische circuit", terecht bij  "bewustzijnstraining". ja!! eindelijk!...Dit was iets waar ik wat mee kon en wat wel bij me paste!!... Heb hier "geleerd" te kijken naar mijn angsten, mijn onzekerheden, naar mijn "echte" gevoel.... En bovenal ook geleerd te kijken naar de authentieke "Erika" met al haar sterke kanten ..maarrrr ook met al haar suffe gebreken.... En die combi is dus nou juuuuist het recept van mijn FANTAAAAASTISCHE persoonlijkheid.....;) ;) ;) ;) ( uche uche)  Ik zal niet in detaill treden want daar zitten jullie vast niet op te wachten, het is inmiddels alweer 14 jaar geleden ofzo, maar dat ik daar tot op de dag van vandaag nog steeds profijt van heb is een heel groot en zeker feit!! Ik ben nog steeds dezelfde Erika maar het heeft me zekerder, sterker en ja, je raad het al, haha; veel zelfbewuster gemaakt! Kan hierdoor redelijk goed naar mezelf "kijken" ( euhh.. nog niet altijd per defenitie hoor, maar wel stukken beter) en heb daardoor een flinke dosis  "acceptatie" en tevens zelfspot ontwikkeld.
Een groot voordeel daarvan is dat ik op een dag zo donker, grijs, nat, druilerig en but als deze waar van alles mis gaat, (waaronder en bak kleverige vettige nasi over de hele keukenvloer die je met geen mogelijkheid opgeveegd krijgt omdat ie blijft plakken en je
dus gewoon een dik half uur bezig bent met het opruimen van die f*cking kleine rijstkorreltjes)  gewoon ook heeeeeerlijk sjagerijnig kan "zijn" zonder daar me echt schuldig over te voelen, of mezelf op de kop te geven. ( wat ik dus voorheen wel deed...Mocht het niet zijn van mezelf  omdat ik dacht dat anderen daar dan zoveel last van zouden hebben) So what!! Ja, sorry guys...ik ben grumpy en sjaggie en ik wentel me er gewoon ff lekker in om...en om...en om...Vind me maar ff niet leuk...duh...  lach vervolgens een beetje om mezelf ...die Kaatje!! En gooi een beetje sarcastisch bedoelde "opbeurende" quote op FB....Morgen...( of overmorgen, haha) is het weer wel voorbij. Let it be...let it be....niks lekkerder dan ff ongegeneerd sjagerijnig, humeurig en knorrig te zijn....KNORRR...MEHHH...GRMPFFFFF!!!