zaterdag 28 juli 2012

(eri)KATER en Zo(o) 2...

Ik zei het toch!!....Ik trek het aan!!...Dieren die aan het zwerven slaan komen allemaal terecht op dit adres...zouden katten ook mond tot mond (of in hun geval dan; bek tot bek) reclame hebben?..".Ja..ja...dat huis daar...daar moet je zijn!!"...die mutsefluts die daar woont die kun je voor je karretje spannen hoor....die regelt wel wat...succes gegarandeert!!...gewoon heeeul zielig doen en dan komt het goed....

Gisterenavond laat loop ik nog ff naar buiten en wat zit daar op de schutting...jawel hoor...een schattig klein poesje....broodmager......ze miauwt klagelijk en zielig zoals jonge katjes zo goed kunnen....ERIKA...HELP!!...ik ben zielig en ik heb honger en ik ben helemaal alleen hier op die hoge enge schutting...De moed zakt me een beetje in de schoenen (slippers in mijn geval)....ahw neehh...niet weer hè! Ik probeer sterk te zijn...haal het beestje van de schutting en zet het "stoutmoedig" in de brandgang....poort snel dicht....hopend dat het dan de weg naar huis kan vinden....maar het leed is al geschied...het beestje voelt mijn medelijden (denk ik) en komt gewoon onder de poort door weer terug....kroelend langs mijn benen...spinnend...dankbaar miauwend: "jij bent mijn vriendinnetje hè Erika?...ik voel het!"..."jij laat me echt niet aan mijn lot over want ik ben KEIzielig en KEImager"....toch Erika?

Norman houdt zijn hart weer al vast maar ik hou me sterk en laat het beestje met pijn en moeite voor wat het is...nog steeds hartverscheurend miauwend om aandacht, buiten in de tuin....in de regen....:(

Na een toch wat onrustige nacht...(hahaha)...sta ik vanmorgen op. Zodra het beestje een glimp van me opvangt probeert ze binnen te komen....ik doe het kattenluikje dicht....maar ze krabt met haar pootjes als een bezetene tegen het luikje....laat me er in!!...laat me er in!!...please!! Maud in tranen...en Koert reageert gortdroog: "én mama...hoe gaan we haar noemen?"...(hahahaha....hij kent me te goed!)..Ik laat al mijn goede voornemens varen...niet tegen te vechten!!...kom maar beestje...komt allemaal goed...ga ik regelen voor je!!

Onze "held op sokken" Pluis bekijkt het allemaal eens van een veilig afstandje..pffhahaha....en Maja is ook bijzonder rustig en afwachtend...hoezo ons terratorium verdedigen?...euhh....moet dat?

Goddank is er zoiets als Facebook...Al snel krijg ik een reactie van Lisette (kennis)...ze woont best een eindje hier vandaan..."volgens mij ken ik dit poesje...komt uit een nest bij ons in de tuin (van een voor hun ook vreemde kat)...We hebben er al die tijd voor gezorgd en hebben een goed tehuis gevonden voor ze, maar eentje is aan het zwerven geslagen"...hoe is het mogelijk??....foto's uitgewisseld: Ja hoor!!...het is m!!
Beestje uitgebreid gevoerd...geknuffeld....vertroeteld...en naar Lisette gebracht...vanwaar ze naar een zorgboerderij mag in Heeswijk. http://www.zorgboeren.nl/dobbelshoeve/ 

Daar gaat dit mooie beestje alle aandacht krijgen van kinderen met een handicap. HOE MOOI IS DAT?!...alle partijen happy!...Lisette, Norman, ik, poesje, alle kinderen en niet te vergeten Pluis en Maja (ik zie in hun kattenogen dat ze denken:..jeujjj...dat vervelend klein ding wat alle aandacht opeist is pleite!!...hahaha)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten