zondag 19 augustus 2012

"Kampvuur"....Laatste spulletjes pakken straks... en dan zijn we er weer klaar voor!!...Schoolkamp van "De Ieme". Al ....euhhh...6 jaar?? (kweetniemeerbendetelkwijt) ga ik mee als begeleider. 4 dagen lang omringd door pakweg 60 hieperdepieper (omdat ze het toch wel heeuuul spannend vinden) kinderen van groep 6-7-8. Je denkt misschien; mijn hemel...wat doe je jezelf aan? 3 nachten amper slapen omdat er kinderen met bosjes uit het stapelbed "zeilen" of omdat ze midden in de nacht aan je bed staan: "Ërika?...ik kan niet slapen en ik heb dorst...mag ik ranja?"...hhhuhh..."Nou nee meisje,,,pak maar wat water"..."Ja maar van mijn moeder krijg ik wél altijd ranja 's nachts"...."ohw...oké...nou ehhh....dat verklaart een hoop maarruhhh..van mij krijg je het niet hoor want, weet je...ik ben je moeder niet!!"...pak toch maar gewoon wat water....veeeel beter voor de dorst!"...of omdat je kamergenoten snurken (ikkuh niet hoor....nooooooit...hahaha) en praten in hun slaap...

Maar weet je....het is gewoon zo ontzettend leuk...dat heb ik er wel voor over! Want hoe lollig is het, bijvoorbeeld, om samen met nog 2 begeleiders, als debielen in het donker door het bos te dansen met een brandende fakkel.... omdat je een "bokkenruiter" (themakamp)  moet "nadoen"...om je vervolgens snel uit de voeten te moeten maken omdat de kinderen je niet mogen zien...daardoor in een maïsveld terecht komen en ronddwalen in een soort maïsdoolhof ...ondertussen trappend in een eeeeenorme koeievlaai...die je niet ziet...maar wel om je kaplaarzen hoort sijpelen....pffllllllatttsssjjjj....offuh... om bijvoorbeeld "Medusa" te spelen...aan de kant van de weg (bos)... in het donker....in een wit gewaad...zwaaiend met je armen....met een piepschuim groengeverfd slangengeval op je hoofd....in de motregen....zodat je na verloop van tijd zelf helemaal groen ziet...(niet van ergernis maar de verf was niet watervast)...terwijl er auto's langsrijden.... je de bestuurder ziet denken....huh?...zag ik dat nou goed?...dieisechniewijs!!!..en de kinderen je dooooodeng vinden.....hahahaha!!...heerlijk!!

zomaar wat anekdotes en ik kan er nog zo veel meer noemen!...LOL!!...Maar ook veel mooie ontroerende en leerzame momenten....waar kinderen elkaar helpen, samenwerken en tot mooie inzichten komen.. .dat is gewoon heerlijk om te zien en bijzonder om mee te maken als ouder!!
Diverse thema's passeren de revue....verhaal kamp (bokkenrijders, griekse mythologie).....prehistorisch kamp (vuur levend houden, potten bakken)....funkamp (circus, gewoon lekker spelen)...

Dit jaar zal het Olympisch vuur branden op kamp....(ja hèhè, 4 jaar geleden ook)...waar de kinderen in een groepje als "land" de competitie aangaan....zelf hun vlag en sport-outfit ontwerpen... en een heuse openingsceremonie in elkaar zetten ...etc. LEUK!!. Als de kinderen op bed liggen dan komt de "commissie" natuuuuurlijk nog even bij elkaar om onder het genot van een hapje en een drankje het e.e.a. te evalueren......heeeeeeeel vervelend altijd!!....hahaha

We vertoeven in de Coxse boerderij in Gemert....dat zegt echter niet zoveel over onze "coxs" kunsten hoor...hahaha.....Eefje wentelteefje, Pieternel Frikandel en Jet Kroket (wat bijnamen die in de loop der jaren zijn ontstaan) mogen weer in actie komen!! JEEEJJJ!!! Het zal mijn laatste jaar zijn.......boehoehoe.....:-(.....kleine kindjes worden groot....Maud gaat volgend jaar ook al naar de middelbare...pffffff....time flies!!

Maarruh voor nu;...mijn "kampvuurtje" brand alweer hoor!! (ondanks het brandgevaar op dit moment in N-O brabant)...tot over 4 dagen!!...verslagje volgt!

http://decoxseboerderij.nl/faciliteiten/


1 opmerking:

  1. Hoi Erica,

    Ben zo blij dat jij ook meebent, schrijf maar lekker in je blog, blijven wij oudertjes ook een beetje op de hoogte. Enne, die van mij geen ranja 's nachts hoor!!!! Krijgt ze van mama ook niet (hihihi). Have heeeeeeel veel fun!!!!

    BeantwoordenVerwijderen