zaterdag 3 juni 2017

Naar de k(n)apper....

Vanmorgen vroeg uit de veren want met tijd en wijle moeten de vrolijke krullen ff geknipt en gekleurd. De ene dag zit mijn haardos nog als nooit tevoren en vervolgens is er ineens geen land meer mee te bezeilen. Krullen willen er niet meer in springen en onder het niets verbergende halogeenlicht in de badkamer springen de grijze "highlights" me zonder pardon tegemoet.....WAAAAHHHHH!!...kapper bellen!!!!....ASAP...graag NU!!....oh, geen plek..okeeeuujjj...morgenochtend dan.

De meeste mensen kiezen voor een vaste kapster/knipster. Ik doe dat eigenlijk nooit want dan is de kans dat ik nog langer moet wachten op een opknapknipbeurt zeer aanwezig en dat geduld heb ik gewoonweg niet. Ik laat me dus knippen door elke willekeurige kapster die voorhanden is (wel altijd bij dezelfde kapsalon overigens)

Ze kennen me daar al jaren.......mede door de traumatische knipbeurten van Koert toen hij klein was (Traumatisch voor zowel moeder als kind...hahaha)....OOHHH...als ik daar aan terugdenk krijg ik het nog stikbenauwd....pfjoehhh.
Drie man (!!) om Koert vast te houden op zijn stoel en eentje om hem te knippen. Mijn hemel dat menneke flipte hem helemaal...MOORD EN BRAND....alsof hij levend gevild werd met de kappersschaar.......en waarom?...geen idee...pure angst waarschijnlijk....en ik maar zweten en proberen hem te kalmeren met allerlei foute beloftes en snoep en denken OMG!! laat het snel klaar zijn!! euhh... knip maar lekker kort hoor!! dan hoef ik voorlopig niet meer te komen!....oohhhhahahaha

Affijn, ik werd even afgeleid door deze herinnering maar zoals ik al zei laat ik mij knippen door een ieder die geen koffiepauze heeft in de kapsalon. Zo ook vandaag....eerst ff de grijze vlekjes wegwerken. Meestal wordt dat gedaan door stagiaires of leerling kapsters, prima! no problemo, op wat kleine details na zoals verf op mijn voorhoofd (wat er lekker intrekt en er niet zomaar meer af gaat) en een kloddertje in mijn wenkbrauwen. (waarop ze zegt, terwijl ze het wegveegt; "oh...misschien veeg ik nu ook wel je wenkbrauw een beetje weg hoor mevrouw, sorry"....huh? waahahahaha!!!....euhhh vrouwke...deze wenkbrauwen zijn echt hoor...niet getekend...duhh.)
Bijschrift toevoegen
Na 30 minuten voor lul zitten met de verf in mijn haar (gelukkig ben ik niet de enige) mag het er uit gewassen worden, ze worstelt een handdoek om mijn hoofd, wat ook niet echt goed lukt maar hey ik ben  klaar voor de knipbeurt.

Ik verwacht eigenlijk dat één van de andere ervaren kapsters me komt knippen, maar niets is minder waar.....Hetzelfde meiske pakt de schaar en vraagt hoe ik het wil. (SLIK)
Mijn nekhaar gaat even overeind staan want ik denk OH NEE!! straks moet ik een kapitaal afrekenen voor een bos verknipte krullen.....HELP! maar de "softe" Erika in mij zegt niks en denkt heel relativerend...tja....die net afgestudeerde kapstertjes moeten natuurlijk toch ook gewoon een kans krijgen. Tenminste, ik ga er van uit dat ze me niet laten knippen door een leerling....ze zal wellicht een diploma op zak hebben......denk ik......hoop ik.....hoop ik heel erg!!

Euhm...doe maar alleen de puntjes, piep ik vanuit mijn stoel....ennuhhh...ik heb krullen dus niet te kort hè, want het krult straks nog meer op....
Het beste meisje begint wat onwennig te knippen, frummelt een beetje met mijn haar.... ik zie dat ze nog niet de snelheid en routine heeft van de andere kapsters.....laat de kam 2x keer vallen....en een haarklem.....en nog een haarklem..
Ik hou mijn hart vast.....

Maar al mijn angst en vooroordelen zijn vreselijk onterecht geweest; Ze heeft perfect geknipt!! precies zoals ik het wil, het vliegt in model en mijn krullen "doen" het nog!!... en ik ben blij dat ik zo "nobel"(of was het geen ruggegraat? haha) ben geweest om haar te "vertrouwen" met mijn haar. En geloof me, als er iets belangrijk en kostbaar voor me is, is het mijn haar!! een slecht kapsel kan echt mijn humeur eeeeenorm verpesten!

Gelukkig is het allemaal heel goed afgelopen want tja........anders hadden ze MIJj waarschijnlijk de volgende keer met 3 man in de stoel vast moeten houden en had Koert mee gemoeten om nu, op zijn beurt, zijn moeder af te leiden met allerlei foute beloftes en snoepjes.....;)Geen opmerkingen:

Een reactie posten