zondag 8 juli 2012

Busje komt zo.....

Morgen wordt ie alweer 83...mijn pa!..Vroeger de mooiste buschauffeur van Kruiningen en omstreken...hahaha! en al zeg ik het zelf, hij is met zijn 82 jaar nog steeds een leuk ventje! In het bejaardentehuis wordt hij regelmatig herkend door ouwe verrimpelde vrouwtjes met spierwit haar en kromme beentjes (die er wellicht vroeger wat aantrekkelijker uitzagen)...."Kiek noe...das Rinus, de busschauffeur!!...ja...mie joe zat ik altied in de bus van Kruunigen nih Rilland!! wir is de tied ehbleven...tsjoenge joenge...mè uh.. Knappe man eejjjj!!"

Pa & Ma "dating"Als ik dan die oude foto's zie krijg ik altijd zo'n weemoedig gevoel in buik; Mijn god...wat gaat een leven toch snel...toen nog jong en midden in het leven....nu in het bejaardentehuis, met als enig vervoermiddel een rollator, rolstoel of driewielerfiets. Niet dat pa die gebruikt...haha...hij zal gek wezen...dat schaad zijn imago...Gelukkig heeft hij het ook nog niet nodig...ook al leek het een jaartje geleden er wel op. (toen erg slecht ter been...inmiddels weer flink de pas er in...tenminste voor zo ver dat kan als je 82 bent).

Pa en zijn bus
Vroeger een behoorlijk avontuurlijk leven. Touringcar chauffeur. Iedere zomer weken lang "on tour" met een bus vol Amerikanen "sightseeing Europe". Brussel, Parijs, Bern, Luzern, Rome, Florance, Venetie, Nice, etc....al die plaatsen kende hij op zijn duimpje.
Ik weet nog dat, als hij dan weer op reis ging, ik altijd moest huilen...boehoehoehoehoe!!!....ik kreeg dan voor iedere dag dat ie weg moest een kus en hij stuurde altijd een kaartje! Laatst met het uitruimen van het ouderlijk huis kwamen we die ineens weer tegen...al die oude kaartjes had mijn moeder allemaal bewaard...geweldig!! en ook heel ontroerend!! (snuf, snik)
Als ie dan weer thuis kwam wist ik ook dat hij altijd iets leuks voor me had meegenomen...dan stond ik al te popelen bij de deur...tot ik die GROOOOTE bus de straat in zag komen!!....hoe stoer vond ik dat! Die enorme bus voor onze deur...met mijn vader achter het stuur...in zijn eeuwige lichtblauwe overhemd (uniform) met opgerolde mouwen en bruingebrande armen....en ik mocht dan ff in de bus....TROTS!!
Familie foto
OOOHHH.....en enorm opgewonden wat ie deze keer voor me had meegenomen; kauwgom in allerlei fruitsmaken (die hier nog niet bestonden)...offuhh...een mini koekoeksklokje met een schommelend vrouwtje eronder...weerbeeldje.......klederdrachtpoppetje.....kleine hotelzeepjes en shampootjes die hij opgespaard had....cool!!...die had NIEMAND!
Ik at al Toblerone chocolade toen iedereen hier nog aan de koetjesreep zat....Toblerone?..nog noooooit van gehoord en wat een rare vorm?...maar wel lekkerrr!!!!!
Ik weet eigenlijk niet wat ik toen, als kind van 6, leuker vond....ál die verrassingen die hij meebracht of dat mijn vader weer thuis was...??..pffhahahaha

Soms mochten mijn moeder en ik mee (mijn zussen waren al groot en het huis uit)...op reis....een paar daagjes....Parijs, Brussel....sjieke hotels...Hilton, Sheraton....excursies "Paris by night"...."manneke pis"...mèn wat vond ik dat altijd enorm spannend en indrukwekkend. Daar bovenop al die aandacht van die Amerikaanse toeristen;  "oohhww..look how cute...is this your daughter Rinus?"....Als ik er nu over nadenk:  GEWELDIGE herinneringen!!...en niet te vergeten RESPECT voor mijn moeder die alle zomers alles altijd alleen moest doen met de kinderen! ....Met als kanttekening dat wij wel heeeeuuule makkelijke kindertjes waren hoor!...hihi.

In Parijs
Tja...time flies...pfffff....maarruh... vertel hem maar eens dat je in Parijs of Rome bent geweest....dan weet hij je nog precies te vertellen wat je moet zien en hoe je moet rijden...(voor zo ver dat nog klopt na pakweg 30 jaar..hihi)...levendige herinneringen aan een, voor hem, fantastische tijd, denk ik!!
Busje komt zóóóóóó...busje komt zóóóóó....

Dikke kus van mien voe joe paatje voe iederen dag....!!


5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je nog lang blijf schrijven want ik geniet van je stijl, x een kusje van mij...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanx Audrey...en wat leuk dat je zo geniet van mijn verhaaltjes, echt leuk om te horen!!! xx

   Verwijderen
 2. Wat een leuke blog Erica! Mijn pa stopte veel eerder dan die van jou, dus ik ken wel de verhalen hierover, van hem en nu van mijn moeder, maar zelf weet ik niet meer dat hij als collega van jou pa ook door Europa crosste met z'n AMZ-bus. Groeten, Andien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oja, en natuurlijk van harte proficiat met de verjaardag van je pa!

  BeantwoordenVerwijderen