dinsdag 30 oktober 2012

HAKKUUUUUHHHHHH!!

halfjaarlijkse tandartsbezoekje weer achter de rug....trots op mezelf, want deze keer was ik het NIET vergeten....dikke knoop in mijn zakdoek en groot kruis op mijn hand....en voilà: ik was zelfs te vroeg!! Eerst moet ik dan altijd even naar de *preventie-assistente*....dat klinkt best eng hè...dat je denkt...euhhh...preventie?...voor wat?.....wat gaat de tandarts met me doen dan?....Maar wees gerust..... het is een soort kruising tussen een tandarts-assistente en een mond-hygiëniste. Ze controleert de toestand van het tandvlees, verwijderd tandsteen en polijst je tanden zodat je met een fris bekkie door kan naar de uiteindelijke controle van de tandarts....(ik kan me er iets bij voorstellen..whaha)

Sinds een tijdje is er echter een andere preventie-assistente...eerst een aardig, lief, zachtaardig meisje ... nu een potige, kranige dame die erg fanatiek te werk gaat...iets TE fanatiek naar mijn smaak. Ik had ze de vorige keer ook en kreeg nu meteen spontaan pijn in de mond op het moment dat ze me binnenriep....OH NEE HE..niet háár weer!!...ennuh...ik ben echt niet zo'n flauwe hoor!!
Nou is het ook best een gevaarlijk beroep ...;-)....denk ik....wantuhh....waar ik voorheen gewoon "open en bloot" in de stoel lag, moet ze nu een mondkapje voor (oké best fijn...mond-hygiënistes kunnen ook uit de mond stinken)...latex handschoenen aan...(tuff tuff.. ..blèègh...bah...vies) en....lach niet....komt ie....moeten we allebei een veiligheidsbril op!!....whaahahahahaha......tja, je weet natuurlijk nooit waar dat tandsteen....of nog veel erger...dat haakje, waar ze het mee weghaalt, zomaar opeens kan belanden. Ik vraag me af of ik binnenkort ook een ...euuhhh...helm?... op moet ofzo....of schoenen met stalen neuzen....tzou zomaar kunnen....ik sta nergens meer van te kijken...pffhahahaha.

Affijn...ik zit in die stoel...helemaal in vol ornaat....en ze begint me toch weer een partij te hakken....HALLOOOOOO!!...kan het ff met iets meer beleid AUB!!...dit is mijn tandvlees waar u achter haakt....en dat doet best pijn!!...ik denk u bent ietsiepietsie te ruw!
Ow ja nee natuurlijk...zegt ze....om er vervolgens weer vol overgave op los te hakken...$%#@
Met angst en beven en het gevoel dat ze hele stukken tand of vullingen er uit zou trekken heb ik de behandeling uitgezeten... en dan zwijg ik maar over mijn lip die nu, in het hoekje,  kapot is van het 100.000xperminuutroterendetandenpolijstding of whatever het is....zat er ff tussen....ooohhh...sorryyyy!!!.

Ik heb wel even een melding gemaakt bij mijn tandarts....Ik wil even kwijt dat ik uw nieuwe preventie-assistentie een beeeeuuutje hardhandig vind....mag ik dat zeggen?....de tandarts: Ja natuurlijk mag dat....maarruh...ze maakt wel goed schoon!! Ik: jahhh...daar twijfel ik geen moment aan...wantuh... ik heb het gevoel dat mijn tanden stuk voor stuk ongeveer een centimeter opgeschoven zijn en dat er nu zoveel ruimte tussen zit dat ik kan flossen/stoken met.....euhh...boomstammen!!


.

1 opmerking: