zaterdag 24 november 2012

het Meloen-trauma!

Als je de jongste bent in het gezin heeft dat zo z'n voordelen....al het "moeilijke voorbereidende werk" was al gepiept door, in mijn geval, mijn oudere zusters!! MOOI!!...scheelde mij een hoop gedram, gezeur, gemekker en gemiep over...euhhh....kledingstijl, uitgaan, jongens, niet meer mee willen naar kerk, de pil, brommers...etc...De blokkades op die weg naar het "groter" worden waren voor mij al mooi weggepoetst. Mijn ouders wisten met "meid nummer 3" zo langzamerhand wel wat er komen ging.... met als gevolg dat ik daardoor werd gezien als een "makkelijk" kind....Puberen?...nah...viel wel mee...nee, hèhè...ik hoefde al die gevechten niet meer te leveren....hahahahahahaha....Mijn dank is groot Zussies!!


Maaaarrrrr....wacht ff...want nu denk je natuurlijk...pffff...verwend nest!!....die heeft een makkelijk leventje gehad als kind....echter... niets is minder waar!! Want natuurlijk kleven er ook nadelen aan het feit dat je zo'n mooi, schattig, leuk, klein achteraankomertje bent.....;-) Met zussen van 10 en 6 jaar ouder, die je zien als een heuse echte levende babypop...NOU!!...dat valt écht niet mee hoor!!!
Vooral niet als ze je, bijvoorbeeld, keer op keer stukjes meloen voeren, omdat je dan zo'n grappig vies gezicht trekt en kokhalsneigingen krijgt..... Ik heb er nu op mijn 45e nog steeds last van!! A: ik gruw nog steeds waanzinnig van meloen en alles wat er mee te maken heeft....alleen de geur al...brrrrrrrrrrrr!!!...daarbij wordt ik altijd heel raar aangekeken, als ik zeg dat ik geen meloen lust...."iedereen lust toch meloen?", is de standaard reactie, incl de vreemde blikken alsof ik niet spoor....euhhh...nee dus...ikke niet!!...en dat terwijl er heel vaak meloen met rauwe ham wordt geserveerd als voorgerecht...en ik nergens fruitsalade kan eten want daar zit ALTIJD meloen in....(nee, nee...er uithalen heeft geen zin, want 1 stukje meloen in de salade en ALLES smaakt er naar...iiieeeuuuwwwwww!!!). En B: de vraag die heel mijn leven is blijven hangen....was ik nou te goed van vertrouwen?...en ging ik er van uit dat ze me het volgende hapje wel iets lekkers gingen geven?, het waren tenslotte mijn "lieve" zusjes......of was ik nou gewoon een mega domme baby?...die er steeds weer opnieuw en opnieuw en opnieuw intrapte?.....pffffff...ik ben bang het laatste....AAARGHHHH!!....ennuh...wat heb ik daar aan over gehouden nu ik volwassen ben?...wat zegt dat over mij?....lastig hoor!!....hahahahahahahahaha

en dat is niet de enige keer dat mijn vertrouwen beschaamd is hè....wantuhh...de keer dat, naar achteraf bleek, mijn vader Sinterklaas speelde en ik Zwarte Piet wel heeeeeel erg op mijn zus vond lijken....(slik).....zat ik, in mijn herinnering...ZEKER WETEN.... op het moment dat Sint en Piet binnenkwamen, bij mijn vader op schoot....en stond mijn zus (die Zwarte Piet was) naast me....ONMOGELIJK!!....ik ben gewoon gehersenspoeld...dat kan niet anders!!....zooo verwarrend!!

Er zullen wellicht nog wel meer van dit soort voorvalletjes zijn....maar die heb ik...uit zelfbescherming geblokt denk ik!!...een kind kan dat!...want verder heb ik alleen maar goede herinneringen aan mijn zussen.... en heeeel veel van ze geleerd!!!.....Ik hou van jullie!!....hihihihihihi

Gelukkig is het toch nog wel een beetje goed gekomen met me....tenminste...dat denk ik dan...??!!..zeg alsjeblieft JA!!...ik trap er namelijk toch wel in... en neem het vervolgens aan voor waar, dat blijkt duidelijk uit bovenstaande.....whaha.....;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten